Albaraka Türk EFT Ücretleri

Albaraka Türk Katılım Bankası 1985 yılında Türk bankacılığı sektöründe, benimsemiş olduğu faizsiz bankacılık ilkesiyle faaliyete geçmiştir. Albaraka Türk EFT ücretleri bilgilerinin bulunduğu Albaraka Türk, bireysel müşterileri için, kartlar, hesaplar, finansman, dijital bankacılık, sigorta ve bireysel emeklilik, bankacılık hizmetleri, hesaplamalar-oranlar, satılık gayrimenkul ve araçlar gibi birçok finansal hizmet ve ürünleri kullanımınıza sunmuştur. Albaraka Türk EFT ücretleri bilgileri mevcut olan banka, kurumsal müşterileri için, krediler, nakit yönetimi, dış ticaret işlemleri, kartlar, leasing, hesaplar ve yatırım ürünleri, sektörel destek paketleri, bankacılık hizmetleri, küresel KOBİ hizmetleri, dijital bankacılık, nakdi krediler ve gayrinakdi krediler gibi çoğu sektöre hizmet veren bankacılık ürün ve hizmetler sunmaktadır.

EFT İşlemi Nedir?

Günümüzde bankacılık sektöründe en sık gerçekleştirilen işlemlerden biri olan para transferi işlemini iki farklı seçenekten birisini tercih ederek kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Birincisi açılımı Elektronik Fon Transferi olan EFT, diğeri ise havaledir.
Albaraka Türk EFT ücretleri ödeyerek yapılabilen EFT işlemi, bir bankada hesabı olan kişinin, başka bir bankada hesabı olan kişiye Türk Lirası para birimi şeklinde para aktarma işlemidir. EFT işleminde üç farklı banka hizmet vermektedir. Bunlar göndericinin bankası, Merkez Bankası ve alıcının bankası şeklindedir.
EFT işleminizi banka hesabınız yoksa kredi kartınızla IBAN’a, hesap numarasına ve isme şeklinde farklı seçeneklerle gerçekleştirebilirsiniz. Albaraka Türk EFT ücretleri bilgilerinde bulunan EFT işleminizi internet üzerinden, bankanızın size sunduğu bankacılık hizmetlerinden olan internet bankacılığı ve mobil bankacılık şeklinde kolayca yapabilirsiniz. İnternet bankacılığı ya da mobil bankacılık şeklinde yapmış olduğunuz EFT işleminizi kaydederek, bir sonraki işleminizi çok daha kısa sürede gerçekleştirmenizi sağlayabilirsiniz. Eğer internet üzerinden gerçekleştirmek istemiyorsanız, bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak, bankanızın herhangi bir şubesine giderek ya da ATM ile yapabilirsiniz. Bu seçeneklerin hiçbirisi ile EFT işleminizi yapmak istemiyorsanız, bankanıza düzenli EFT talimatı vererek, her ay düzenli bir şekilde EFT işleminizi tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.
Bir diğer para transferi işlemlerinden biri olan havale ise, EFT işleminden farklı olarak banka hesabına sahip bir kişinin, aynı bankanın farklı şubesinde hesabı bulunan bir kişiye, para birimi fark etmeksizin para transferi işlemidir. Havale işleminizi internet üzerinden, bankanızın internet bankacılığı ve mobil bankacılık hizmetlerinden yararlanarak anında gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde internet üzerinden gerçekleştirmiş olduğunuz işlemleri kaydederek, bir sonraki havale işleminize kolaylık sağlayabilirsiniz. İsterseniz müşteri hizmetlerini arayarak, banka şubeniz ya da ATM aracılığıyla, havale işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Bankanıza düzenli havale talimatı vererek, işleminizin her ay düzenli olarak banka tarafından gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz.

EFT İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

Albaraka Türk EFT ücretleri ödeyerek yapılabilen EFT işleminizi internet üzerinden internet bankacılığı ya da mobil bankacılık şeklinde gerçekleştirebilmek istiyorsanız, birtakım bilgilere ihtiyacınız vardır. Bu bilgiler gönderici, göndericinin bankası, alıcı ve alıcının bankası şeklindedir. Göndericinin adı, soyadı ve göndereceği tutar, alıcının adı, soyadı ve hesap numarası gibi bilgileri sisteme doğru ve eksiksiz bir şekilde aktarmanız gerekmektedir. Sistem hesabınızda EFT işleminizi karşılayabilecek miktarın ve EFT işlemi sırasında alınan hizmet ücretinin yeterli olup olmadığının kontrolünü sağlar. Eğer hesabınızda işlemi gerçekleştirecek kadar miktar varsa, işlem bir sonraki aşama olan onay aşamasına aktarılır. Bu aşamada Merkez Bankası’nın EFT sisteminin onay vermesinin ardından, gönderdiğiniz miktar karşı bankanın hesabına birkaç dakika içerisinde aktarılır. Eğer hesabınızda Albaraka Türk EFT ücretleri ödeyerek yapılabilen EFT işlemini karşılayacak miktar yoksa, sistem işleminizi gerçekleştirmez ve sizi kuyruk adı verilen ödeme sırasına sokar.
Albaraka Türk EFT ücretleri ödeyerek yapılabilen EFT işleminizi banka şubelerinden ya da ATM’lerden de kolaylıkla yapabilirsiniz.
Albaraka Türk EFT ücretleri ödeyerek yapılabilen EFT sistemi sayesinde, bankaların kurumsal ve bireysel müşteriler için sunduğu bankacılık hizmetlerinden olan internet bankacılığı ve mobil bankacılık hizmetleri aracılığı ile elektrik, su, doğalgaz, internet, cep telefonu gibi birçok fatura ödemesi, kredi kartı ödemeleri ya da başka şahısların kredi kartı ödemeleri, yakıt, kira ödemeleri, okul taksiti gibi farklı alanlardaki ödemelerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Albaraka Türk EFT Ücretleri Ne Kadardır?

EFT sistemi, 1 Nisan 1992 tarihinde ilk olarak Türkiye’ye Merkez Bankası tarafından, Türk bankacılık sektöründe yerini almıştır. Türkiye’de EFT sistemi Merkez Bankası tarafından işletilir ve EFT sistemle ilgili her türlü problem Merkez Bankası’nın sorumluluğu dahilindedir.
Her bankanın EFT işlemi için belirlemiş olduğu farklı ücretler vardır. Albaraka Türk EFT ücretleri ise şu şekildedir;
  • EFT işleminizi hesabınızdan ya da kasanızdan gerçekleştirmek isterseniz, Albaraka Türk EFT ücretleri en düşük 5 TL ve en yüksek 500 TL’dir.
  • EFT işleminizi telefon bankacılığı hizmeti ile gerçekleştirmek isterseniz, Albaraka Türk EFT ücretleri 5 TL’dir.
  • EFT işleminizi internet ya da ATM aracılığı ile gerçekleştirmek isterseniz, bu işlemin hizmet bedeli bulunmamaktadır. Bu hizmet ücretsizdir.

Albaraka Türk EFT Ücretleri İçin TIKLAYINIZ!

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 yorum: