Aktif Bank EFT Saatleri

Aktif Bank 1999 yılında Çalık Grubu tarafından kurulup, Türk bankacılık sektöründe özel sermayeli yatırım bankası olarak yerini almıştır. Aktif Bank EFT saatleri bilgililerinin mevcut olduğu banka, yatırım, perakende, ve bölgesel bankacılık gibi sektörlere hizmet vermektedir.
Aktif Bank bireysel hizmetlerine, kartlar, krediler, yatırım hesapları, sigortacılık hizmetleri, ödemeler ve transferler gibi birçok alanda finansal ürün ve hizmet sunmaktadır. Aktif Bank EFT saatleri bilgilerinin de yer aldığı banka, kurumsal müşterileri için; alacak finansmanı, kurumsal finansman, dış ticaret ve finansmanı, kurumsal ve ticari krediler, finansal kiralama ve nakit yönetimi gibi birtakım finansal ürün ve finansal hizmetleri sunmuştur. Aktif Bank özel bankacılık ve yatırım ürünlerini de müşterilerine sunmaktadır.

EFT İşlemi Nedir?

Bankacılık sektöründe çok sık gerçekleştirilen işlemlerden biri para transferi işlemidir. Para transferi işlemi için, banka müşterilerine iki farklı yöntemi hizmetlerine sunmaktadır. Birisi havale, diğeri ise açılımı Elektronik Fon Transferi olan EFT’dir.
EFT bir bankada hesabı olan kişinin, farklı bir bankada hesabı olan kişiye Türk Lirası cinsinden para transferi işlemidir. Aktif Bank EFT saatleri konusunda yer alan EFT işlemini bankada hesabınız olmasa da, kredi kartınızdan IBAN’a, hesap numarasına hızlıca gönderebilirsiniz.
EFT işleminizi bankanızın size sunmuş olduğu hizmetlerden olan internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık gibi internet üzerinden gerçekleştirme şeklinde yapabilirsiniz, isterseniz bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak, banka şubeleri ve ATM’leri kullanarak kolayca halledebilirsiniz. EFT işleminizi internet üzerinden gerçekleştiriyorsanız, işleminizi kaydederek, Aktif Bank EFT işleminiz için daha az zaman harcamış olursunuz. Bankanızın sunduğu hizmetlerden biri olan düzenli EFT talimatı vermeniz durumunda, sistem sizin yerinize işleminizi gerçekleştirecektir. Aktif Bank EFT işlemi, bankacılık sektöründe en çok gerçekleştirilen işlemler arasında yer almaktadır.
Diğer para transferi işlemi ise havaledir. Havale aynı iki bankanın farklı şubelerine para birimi fark etmeksizin gönderilen para transferi işlemidir. Bu işlemde bankaların aynı olması gerekmektedir. Havale işleminizi EFT işleminde olduğu gibi, bankanızın size sunduğu imkanlardan olan internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık gibi internet aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. İşleminizi internet aracılığıyla gerçekleştirmek istemiyorsanız, bankanızın herhangi bir şubesine giderek ya da ATM’leri kullanarak işleminizi yapabilirsiniz. İsterseniz bankanıza düzenli havale talimatı vererek, her ay otomatik olarak işleminizin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

EFT İşlemi Nasıl Yapılır?

EFT sistemi Türkiye’ye ilk olarak 1992 yılında Merkez Bankası tarafından Türk bankacılığına sunulmuştur. Bu sistemi Merkez Bankası işletmekte olup, EFT sistemiyle ilgili her türlü sorunla kendisi ilgilenmektedir.
Aktif Bank EFT saatleri içerisinde yapılan EFT işlemini internet üzerinden, internet bankacılığı şeklinde gerçekleştirebilmemiz için dört farklı bilgiye ihtiyacımız var. Bu bilgiler; gönderici, göndericinin bankası, alıcı ve alıcının bankası gibi unsurlardan oluşmaktadır. İlk olarak bu bilgileri sisteme doğru bir şekilde aktararak EFT işlemine başlayabiliriz. Ardından Aktif Bank EFT saatleri içerisinde yapılan EFT sistemi hesabınızda para transferi yapacağınız miktar ve EFT işlemi için bankanın hesabınızdan düştüğü hizmet bedelini karşılayıp karşılamadığının kontrolünü gerçekleştirir. Hesabınızda bu işlemler için toplamda yeterli miktar varsa işleminiz bir sonraki aşamaya geçer. Aktif Bank EFT saatleri içerisinde yapılan EFT işleminiz, Merkez Bankası EFT sistemi onay verdikten sonra para transferiniz farklı bir bankanın hesabına kısa bir süre içerisinde aktarılır.
Aktif Bank EFT saatleri içerisinde yapılan EFT işlemi için hesabınızda yeterli toplam miktar yoksa, sistem işleminizi gerçekleştirmez ve ödeme kuyruğu adı verilen sırada bekletir. EFT işleminizi internet üzerinden gerçekleştirmek istemiyorsanız, bankanızın şubelerinden ya da ATM’lerinden yararlanabilirsiniz.

Aktif Bank EFT Saatleri Ne Zamandır?

Bankacılık sektöründe yapılan işlemler için ayrılan bir zaman dilimi vardır ve EFT işlemi için de her banka farklı zamanlarda bu işlemi gerçekleştirmektedir. Aktif Bank EFT saatleri hafta içi her gün 09.00 ve 16.30 arasındaki mesai saatleridir.
EFT işleminde zaman sınırlaması vardır. Çünkü bu işlemde iki farklı banka tarafından onay verilme aşamaları yer alır ve onay aşamalarının bankaların mesai saatleri içerisinde gerçekleşmesi gerekmektedir. EFT işleminizi mesai saatleri dışında yaparsanız, hem işleminiz ertesi günün mesai saatlerine kadar onaylanmaz hem de bazı bankaların bu durumlarda uygulamadığı Geç EFT ücretini ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle Aktif Bank EFT saatleri bilgisinde geçen EFT işleminizi hafta içi her gün mesai saatlerinde gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Aktif Bank EFT İşlemi Ücretleri Ne Kadardır?

Aktif Bank EFT işlemi için belirlediği ücretler şöyledir;
  • Aktif Bank EFT saatlerinde içerisinde yapılan EFT Gelen ve Giden EFT şeklindeyse 21 TL ve 210 TL hizmet bedeli vardır.
  • EFT işleminizi hesaba, karta, IBAN’a şeklindeyse, en düşük 6 TL ve en yüksek 25 TL,
  • Aktif Bank EFT saatleri içerisinde yapılan EFT işleminiz İsme Gelen EFT şeklindeyse en düşük 11 TL ve en yüksek 70 TL gibi bir hizmet bedeli bulunmaktadır.

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 yorum: