ABank EFT Saatleri

Alternatif Bank 1991 yılında Doğan Grubu tarafından bankacılık sektöründe faaliyete başlamış bir finansal kuruluştur. 1991 yılından itibaren müşterilerine birçok finansal ürün ve finansal hizmet aracılığıyla hizmet vermektedir. ABank EFT saatleri bilgisi de bu hizmetler arasında yer almaktadır.
ABank bireysel müşterilerine her türlü ihtiyaçları için krediler, kartlar, sigorta, emeklilik gibi birçok finansal ürün ve hizmet sunmaktadır. ABank EFT saatleri bilgilerinin yer aldığı banka, kurumsal müşterilerine; işletme finansmanı, kredili mevduat hesabı, dış ticaret finansmanı, nakit yönetimi gibi finansal ürünler sunmaktadır.

EFT İşlemi Nedir?

Günümüzde bankacılık sektöründe çok fazla gerçekleştirilen işlemlerden birisi para transferi işlemidir. Bu işlemi iki farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Birincisi EFT, yani Elektronik Fon Transferi, ikincisi de havale işlemleridir.
Elektronik Fon Transferi bir bankada hesabı olan bir kişinin, farklı bir bankadaki hesaba sahip kişiye Türk Lirası cinsinden para aktarımı işlemidir. ABank EFT saatleri içerisinde yapılabilen EFT işlemini bankada hesabınız varsa, hesabınız aracılığıyla yapabileceğiniz gibi hesabınız yoksa, kredi kartınız aracılığıyla IBAN’a ve hesap numarasına EFT gönderebilirsiniz.
EFT işleminizi isterseniz internet üzerinden bankanızın size sunduğu finansal hizmetlerden olan internet bankacılığı ve mobil bankacılık aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden gerçekleştirmek istemiyorsanız bankanızın şubelerinden herhangi birine giderek ya da bankanızın ATM’lerden EFT işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Havale aynı bankaların farklı şubeleri arasında olan para birimi fark etmeksizin gerçekleşen para transfer işlemidir. ABank EFT saatleri içerisinde yapılabilen EFT işlemini  internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık şeklinde gerçekleştirebilirsiniz.
EFT sistemi sayesinde bireysel ve kurumsal banka müşterileri, bankalarının sunduğu hizmetlerden olan internet bankacılığı ve telefon bankacılığı ile kredi kartını, elektrik, su, doğalgaz, internet, cep telefonu gibi faturaları, okul taksitini ve bağışlarını ödeyebilir.

EFT İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

EFT sistemi ilk olarak 1992 yılında Merkez Bankası tarafından faaliyete geçirilmiştir. EFT sistemi Merkez Bankası tarafından işletilir ve sistemle ilgili tüm sorunlar Merkez Bankası tarafından çözümlenmektedir.
ABank EFT saatleri içerisinde yapılabilen EFT işlemini gerçekleştirebilmeniz için, dört farklı unsura ihtiyacınız vardır. Bu unsurlar; gönderici, göndericinin bankası, alıcı ve alıcının bankası gibi bilgilerden oluşmaktadır. EFT işlemini gerçekleştirmek için ilk olarak bu bilgileri eksiksiz ve hatasız bir şekilde sisteme girişini sağlamanız gerekiyor. Sistem hesabınızda ABank EFT saatleri içerisinde yapılabilen EFT işleminizi gerçekleştirecek ve EFT işleminin banka tarafından belirlenen hizmet bedelini karşılayacak miktara sahip olup olmadığının kontrolünü sağlar. Hesabınızda EFT işlemini gerçekleştirecek miktarda para varsa, işleminiz onay aşamasına geçer. Merkez Bankası’nın EFT sistemi aracılığıyla işlem onayını sağlandıktan sonra, o gün içerisinde mesai saatlerinde karşı bankanın hesabına para transferiniz gönderilir. Eğer hesabınızda yeterli miktarda para yoksa sistem işleminizi gerçekleştirmez ve Abank EFT saatleri içerisinde yapılabilen EFT işleminizi kuyruk adı verilen ödeme sıralamasına sokar.

ABank EFT Saatleri Nasıldır?

Her bankanın EFT işlemi mesai saatleri içerisinde farklı saat aralığında gerçekleşir. ABank EFT saatleri ise hafta içi her gün 08.00 – 17.00 arasındadır.
ABank EFT saatleri içerisinde yapılabilen EFT işleminde zaman sınırlaması bulunmaktadır. Çünkü iki farklı banka arasında gerçekleşen bir işlem olduğu için ikisinin de ortak mesai saatleri arasında bu işlemi yapmanız gerekmektedir ki işleminiz ertesi günün mesai saatlerine kalmasın. EFT işleminizi mesai saatleri dışında yaparsanız, işleminiz bekletilir ve ertesi günün mesai saatine kadar işleminiz gerçekleşmez. Bazı bankalar tarafında mesai saatleri dışında gerçekleştirilen EFT işlemlerinden, komisyon bedeli alınmaktadır. Bu nedenle hem işleminizin aksamaması için hem de ekstra bir ücret ödememeniz için EFT işleminizi mesai saatleri içerisinde yapmalısınız.

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 yorum: