Albaraka Türk EFT Saatleri

Bankacılık sektörünün hızlı bir şekilde gelişmekte olduğu günümüzde, en sık kullanılan bankacılık işlemlerinden birisi de para transferidir. Para transferi adına iki işlem vardır. Birincisi Elektronik Fon Transferi yani çok daha sık kullanılan ismi ile EFT işlemi, ikincisi ise havale işlemidir. Para transferi için kullanılan bu iki işlem çok sık karıştırılmaktadır. EFT ile havale arasındaki farklardan bahsedecek olursak, EFT işlemi ile farklı bankalar arasında para transferi yapılabilir. Havale işlemi ile ise sadece aynı bankanın farklı şubeleri arasında para transferi yapılabilir. EFT işlemi için bankalar ücret talep ederler. Havale işlemi için ise bankalar herhangi bir ücret talep etmezler. EFT işlemi oldukça kısa bir sürede gerçekleşir ve havale işlemine göre çok daha fazla kullanılmaktadır.
EFT işleminin daha fazla tercih edilmesi nedeni ile bankalar EFT işlemi için çeşitli kanallar oluşturmuştur. Bu bankalardan birisi de Albaraka Türk’tür. Bankalar müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için telefon bankacılığı hizmeti, internet bankacılığı hizmeti, mobil uygulamalar, ATM’ler gibi kolaylıklar sağlamıştır.

Albaraka Türk EFT Saatleri Nasıldır?

EFT işlemleri için EFT saatlerini her banka kendisi ayarlamaktadır. Bu yüzden her bankanın EFT saatleri farklıdır. Örneğin Albaraka Türk EFT saatleri sabah 9.00 ile başlamaktadır. Akşam 17.15 ile son bulan Albaraka Türk EFT saatleri içerisinde EFT işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. EFT işlemlerinizi hafta içi ve resmi tatiller dışında bir günde gerçekleştirmelisiniz. Haftasonu yapılan EFT’ler o an için onaylanmış olsa da gerçekleşemez, hesapta bir süre bekletilir. En yakın Albaraka Türk EFT saatlerinde gerçekleştirilir. EFT işlemlerinizi Albaraka Türk EFT saatleri dışında yaparsanız bir süre beklemeniz gerekecektir. Cuma günü Albaraka Türk EFT saatlerinden sonra yapacağınız EFT’ler de aynı hafta sonu yapılmış gibi kabul edilerek, hesapta bir süre bekletilir. İlk Albaraka Türk EFT saatleri ve ilk EFT günü yani Pazartesi günü sabah saat 8.00 ile EFT işleminiz gerçekleşmiş olur. Resmi tatillerde EFT yapılamaz. EFT işleminizi eğer EFT günleri ve Albaraka Türk EFT saatleri içinde yaptıysanız işleminiz 5 ile 10 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşecektir. Eğer bankada bir yoğunluk var ise EFT işleminiz 30 dakika ile 3 saat arasında bir sürede gerçekleşir.
EFT işleminiz için bankanızın EFT saatlerini öğrenmeniz gerekir. Sadece kendi bankanızın değil EFT yani para transferi yapmak istediğiniz bankanın da EFT saatlerini öğrenmeniz gerekecektir. Eğer sizin EFT saatleriniz içinde fakat para transferi yapacağınız bankanın EFT saatleri içinde EFT yapmazsanız EFT işlemi için yine beklemeniz gerekecektir. Bu yüzden EFT yapmadan önce ilk olarak kendi bankanızın daha sonra ise para transfer etmek istediğiniz bankanın EFT saatlerini öğrenmelisiniz. Eğer EFT saatlerini öğrenerek EFT işlemi yaparsanız sizin için vakit kaybı olmayacaktır. EFT işlemlerinizi gerçekleştirmek için banka şubelerini ziyaret edebileceğiniz gibi ATM’leri, bankaların mobil uygulamaları varsa onları, telefon bankacılığı ve bankaların internet bankacılığı hizmetini kullanabilirsiniz.

Albaraka Türk EFT İçin TIKLAYINIZ!

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 yorum: