Akbank EFT Ücretleri

Akbank 1948 yılında Hacı Ömer Sabancı’nın aralarında bulunduğu bir grup iş adamı tarafından, Adana’da kurulmuştur. Akbank Adana bölgesinde yer alan pamuk üreticilerine finansman sağlamak amacıyla faaliyete geçmiş özel bir bankadır.
Akbank bireysel müşterileri için Akbank yatırım hizmetleri, kartlar, krediler, sigorta ve emeklilik gibi finansal hizmet ve finansal ürünler sunar. Akbank EFT ücretleri bilgilerinin bulunduğu banka ticari bankacılık kullanıcısı müşterileri için, krediler, kartlar, dış ticaret, POS hizmetleri, mevduat ve yatırım gibi sektöre hizmet amaçlı birçok bankacılık ürün ve hizmetleri sunmaktadır.

EFT İşlemi Nedir?

Bankacılık sektöründe en çok gerçekleştirilen işlem para transferi işlemidir. Para transferi işlemi iki farklı seçenek aracılığı ile yapabilirsiniz. Bunlar, açılımı Elektronik Fon Transferi olan EFT işlemi, öteki ise havale işlemidir.
Elektronik Fon Transferi bir bankada hesabı olan bir kişinin, farklı bir bankada hesabı olan kişiye Türk Lirası cinsinden para aktarma işlemidir. Bu işlem iki farklı banka arasında gerçekleşmektedir.
EFT işleminizi eğer banka hesabınız yoksa kredi kartınızla, karşı tarafın hesap numarasına, IBAN’a ya da isme yapabilirsiniz. Akbank EFT ücretleri konusunda bulunan EFT işleminizi internetin olduğu her yerden yapabilirsiniz. Akbank EFT işleminizi internet üzerinden, Akbank’ın sunduğu bankacılık hizmetlerinden olan Akbank Direkt İnternet ya da Akbank Direkt Mobil şeklinde gerçekleştirebilirsiniz. EFT işleminizi internet üzerinden gerçekleştirecekseniz işleminizi kaydederek, bir sonraki işleminizin daha kısa sürmesini sağlayabilirsiniz. Akbank EFT ücretleri ödeyerek gerçekleştirebileceğiniz EFT işleminizi internet üzerinden yapmak yerine Akbank şubelerinden, Akbank telefon şubelerinden ya da Akbank ATM’lerinden aynı kolaylıkta gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz Akbank’a düzenli EFT talimatı vererek, işleminizin her ay düzenli olarak gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.
Para transferinin diğer bir işlem şekli de havaledir. Havale işlemi aynı banka içerisinde, farklı şubelere yapılan para aktarımı işlemidir. Bu işlemde tek bir banka tarafından gerçekleştirilir.
Havale işleminizi internet üzerinden yapmayı tercih ederseniz Akbank Direkt İnternet ya da Akbank Direkt Mobil bankacılık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. İsterseniz yaptığınız havale işlemini kaydedin ve bir sonraki işleminizi daha kısa sürede tamamlayın. Havale işleminizi internetten yapmak yerine, bunun için Akbank telefon şubelerinden, banka şubelerinden ve ATM’lerden yararlanabilirsiniz. İsterseniz Akbank’a düzenli havale talimatı vererek, işleminizin her ay otomatik olarak banka tarafından gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

EFT İşlemi Nasıl Yapılır?

EFT sistemi Türkiye’ye ilk defa Merkez Bankası tarafından Türk bankacılık sektörünün hizmetine sunulmuştur. Günümüzde EFT sistemi Merkez Bankası tarafından yürütülmektedir ve sistemle ilgili her türlü sorun, Merkez Bankası’nın sorumluluğundadır.
  • Akbank EFT ücretleri ödeyerek gerçekleştirebileceğiniz EFT işleminiz için birtakım bilgilere ihtiyacınız vardır. Bu bilgiler; gönderici, göndericinin bankası, alıcı ve alıcının bankası şeklindedir.
  • Bu bilgileri sisteme doğru bir şekilde aktardıktan sonra, sistem hesabınızda Akbank EFT ücretleri ödeyerek gerçekleştirebileceğiniz EFT işlemi göndereceğiniz miktarın ve EFT işleminin hizmet bedeli miktarının olup olmadığını kontrol eder. Hesabınızda toplam tutarı karşılayabilecek miktar varsa işleminiz devam eder.
  • Bu aşamada Merkez Bankası EFT-EMKT Sistemi’nden onay vererek işleminizin gerçekleşmesini sağlar. Gönderdiğiniz miktar, karşı bankadaki hesaba birkaç dakika içerisinde aktarılır.
  • Hesabınızda EFT işlemini gerçekleştirmek için yeterli miktar yoksa Akbank EFT ücretleri ödeyerek gerçekleştirebileceğiniz EFT işleminiz gerçekleşmeyecek ve ödeme kuyruğu adı verilen sırada bekletilecektir.
EFT işlemi sayesinde, Akbank’ın bireysel ve kurumsal müşterilerine sunduğu internet üzerinden gerçekleştirilen, Akbank Direkt İnternet ve Akbank Direkt Mobil aracılığı ile tüm faturalarınızı, okul taksitinizi, kira ödemenizi ve bağışlarınızı kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Akbank EFT İşlem Saatleri Nasıldır?

Her bankanın EFT saatleri farklı zamanlar arasındadır. Akbank EFT işlemi için hafta içi her gün 09.00 ve 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilir. EFT işlemi hafta sonu ve resmi tatillerde gerçekleştirilmez.
Akbank EFT işleminin zaman sınırlaması vardır. EFT işlemi farklı bankalar aracılığıyla ve onların onayının olması gerektiği için, farklı bankaların ortak mesai saatleri içerisinde işleminizi yapmanız gerekmektedir. Mesai saatleri dışında gerçekleştirilen EFT işlemleri, bir sonraki günün mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilir. Bazı bankalar Akbank EFT ücretleri ödeyerek gerçekleştirebileceğiniz EFT’nin mesai saatleri dışında gerçekleştirilmesinden dolayı Geç EFT Komisyonu adıyla ekstra bir hizmet bedeli bulunmaktadır.

Akbank EFT Ücretleri Ne Kadardır?

Her bankanın EFT saatleri gibi, EFT ücretleri de farklıdır. Bankalar bu ücreti kendileri belirler. Akbank EFT ücretleri şöyledir;
  • EFT işleminizi Hesaptan Gönderilen EFT/İleri Vadeli EFT ve Nakit Gönderilen EFT şeklinde gerçekleştirmek isterseniz, Akbank EFT ücretleri en düşük 50 TL ve en yüksek 350 TL gibi bir hizmet bedeli vardır.
  • EFT işleminizi İsme gelen EFT’nin Kasadan Ödenmesi şeklinde yapmak isterseniz, Akbank EFT ücretleri en düşük 50 TL ve en yüksek 100 TL gibi bir ücreti vardır.
  • EFT işleminizi Akbank Direkt İnternet EFT şeklinde gerçekleştirecekseniz Akbank EFT ücretleri 4,90 TL gibi bir hizmet bedeli ödemesi bulunmaktadır.
  • EFT işleminizi mesai saatleri dışında gerçekleştirdiğiniz zaman Akbank Direkt İnternet Geç EFT şeklinde Akbank EFT ücretleri 7,50 TL’dir.

Akbank EFT Ücretleri İçin TIKLAYINIZ!

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 yorum: