Aktif Bank EFT Ücretleri

Bir banka hesabınızda bulunan parayı, başka bir banka hesabına transfer etmek istiyorsanız tercih edebileceğiniz bazı yöntemler bulunmaktadır. Öncelikle para transferi işlemini farklı bankalar arasında mı, yoksa aynı bankanın farklı şubeleri arasında mı yapacağınıza karar vermelisiniz.
Para transferi işlemi için iki yöntem bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Elektronik Fon Transferi yani daha fazla bilinen ismi ile EFT işlemidir. EFT işlemi farklı bankalar arasında paranızı transfer etmenizi sağlar. EFT işlemi ile istediğiniz iki banka arasında para transferinizi yapabilirsiniz. Bir diğer para transferi işlemi ise havale işlemidir. Havale işlemi ile farklı bankalar arasında para transferi işleminizi yapamazsınız. Havale işlemi ile sadece aynı bankanın farklı şubeleri arasında para transferi işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
EFT işleminizi yapabilmeniz için bankaların sizden talep edeceği bir EFT masraf ücreti bulunmaktadır. Bankanın talep ettiği EFT masraf ücretini ödeyerek EFT işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. EFT işlemleriniz için bankanın talep ettiği ücret sabit değildir. Her banka EFT ücretini kendisi belirler. EFT ücretleri, bankaların EFT için yapmış olduğu masraflara göre değişmektedir. Dolayısıyla, bankanın EFT ücretleri bankanın hangi kanalını kullanarak EFT yaptığınıza göre de değişmektedir.
EFT işlemleri için kullanılabilecek kanallardan bahsedecek olursak, EFT işleminiz için bankaların şubelerini ziyaret edebilirsiniz. Banka ATM’lerini kullanabilirsiniz. İnternet bankacılığı ve de telefon bankacılığı hizmetlerini kullanarak EFT işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
EFT işleminizi gerçekleştirmeden önce bankanızın EFT işlemleri için talep ettiği ücretleri öğrenmelisiniz. Bu yazıda Aktif Bank EFT ücretlerinden bahsedelim.

Aktif Bank EFT Ücretleri Ne Kadar?

Her banka EFT ücretlerini kendisi belirlemektedir. Aktif Bank için de EFT ücretleri, EFT masraflarına göre belirlenmiştir. Aktif Bank EFT ücretleri, EFT işleminin yapıldığı banka kanalına göre değişmektedir.
Eğer Aktif Bank şubelerini kullanarak EFT yapacaksanız, paranızın tutarına göre EFT masraf ücretiniz değişecektir. Aktif Bank EFT ücretleri, % 0.4 oranında tahsil edilmektedir.
Aktif Bank üzerinden yapılan EFT; hesaba, IBAN numarasına ve karta gönderilen paranın miktarına göre Aktif Bank EFT ücretleri değişmektedir. EFT ücretlendirme işlemi, 6 TL ile 25 TL arasında değişmektedir. En fazla 50.000 TL para transferi yapılabilmektedir.
İsme yapılan EFT işlemlerinde ise Aktif Bank EFT ücretleri, yine gönderilen paranın miktarına göre değişmektedir. Banka kuruluşu üzerinden 1 TL ile 50.000 TL arasında para gönderimi yapılabilir. Gönderilen tutarın, Aktif Bank EFT ücreti 11 TL ile 70 TL arasında değişmektedir.
Aktif Bank internet bankacılığını kullanarak EFT yapmak isterseniz, herhangi bir EFT ücreti ödemenize gerek yoktur. Aktif Bank, internet şubesi kullanılarak yapılan EFT işlemleri için EFT masraf ücreti talep etmemektedir. Sizin için en masrafsız yöntem, Aktif Bank internet şubesi kullanılarak yapılan EFT işlemleri olacaktır. En masraflı EFT işlemi ise bankanın şubelerinden yapılan EFT işlemidir.
Eğer EFT yapacaksanız, öncelikle EFT işlemi için bankanın farklı kanallara göre belirlemiş olduğu Aktif Bank EFT ücretlerini öğrenmelisiniz. Size en uygun, en masrafsız yöntemi kullanarak EFT işleminizi yapabilirsiniz.

Aktif Bank EFT Ücretleri İçin TIKLAYINIZ!

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 yorum: